3D Modellering

3D Modellering er et fremragende salgsværktøj for alle virksomheder med mere komplicerede produkter.

Produkter

Øg dit online salg med 3D Modellering og disse konfiguratorer

Prisberegner

Prisberegner

En prisberegner er et fremragende værktøj til leadgenering. Mange kunder starter nemlig med at kigge efter et prisestimat på den opgave, som de skal have løst.

3D Visualizer

3D Viewer

Øg konverteringsraten og lad dine kunder interagere med dine produkter i 3D direkte fra browseren. Skab en enestånde shoppingoplevelse med foto-realistisk 3D kvalitet.
Materiale konfigurator

Materiale konfigurator

Lad kunder konfigurere dine produkter i forskellige farver, materialer eller størrelser i enestående 3D kvalitet direkte fra din hjemmeside. Skab fremtidens shoppingoplevelse.
Mercura Config

Produkt konfigurator

Konfigurer produkter, som er enten parameterbaserede eller modulopbyggede. Visualiser alle parametre ved et produkt og koble dem sammen med andre moduler. Et flot visuelt og brugervenligt salgsværktøj.

Fordelene ved 3D Modellering

Få lavet 3D Modellering af Mercura og nyd godt af disse fordele

Øg konverteringsraten væsentligt

 Med 3D Modellering har studier fra Forbes vist, at man kan øge konverteringsraten med op til 40%

Skab en bedre shoppingoplevelse

Når kunder og samarbejdspartnere selv konfigurerer din virksomheds produkter med 3D Modelleringer sikrer du en fremragende købsoplevelse.

Tjent hjem efter ganske kort tid

3D Modelleringer er tjent hjem efter ganske kort tid. Opnå højere konverteringsrater, højere gennemsnitlige ordeværdier samt færre fejl og returneringer.

3D modellering

Hvad er 3D-modellering, og hvad bruges det til?

Her kan du læse mere om, hvad 3D-modellering er, og hvad det bruges til.

3D-modellering bruges til at forme mange af de ting, vi ser i vores hverdag. Fra videospil til arkitektur til konfiguratorer har vi haft gavn af 3D-modelleringsteknologi.

Men hvad er 3D-modellering egentlig? Hvad bruges det til, og hvordan fungerer det? Her udforsker vi forviklingerne ved 3D-modellering og alle de vidunderlige ting, det bruges til.

Hvad er 3D-modellering?

Lad os starte med en definition af 3D-modellering. 3D-modellering er processen med at skabe tredimensionelle repræsentationer af et objekt eller en overflade. 3D-modeller er lavet inden for computerbaseret 3D-modelleringssoftware, som vi vil udforske lidt senere.

Under 3D-modelleringsprocessen kan du bestemme et objekts størrelse, form og tekstur. Processen arbejder med punkter, linjer og polygoner for at skabe 3D-formerne i softwaren.

Hvordan fungerer 3D-modellering?

En 3D-model består i det væsentlige af hjørner, der samles for at danne et net og fungere som kernen i 3D-modellen. Hvert punkt på modellen kan manipuleres for at ændre formen. Ved hjælp af koordinatdata identificerer softwaren placeringen af hvert lodret og vandret punkt, alt i forhold til et referencepunkt.

Den mest almindelige måde at begynde at lave en 3D-model på er at starte med en grundlæggende form – en terning, kasse, kugle eller hvad du synes er bedst egnet. Fra din startform kan du begynde at forme og forfine den til det, du ønsker.

Hvad bruges 3D-modellering til?

Mange industrier bruger 3D-modellering. Vi bruger sandsynligvis masser af 3D-modellerede genstande uden helt at indse det. Med 3D-modellering er mulighederne uendelige. Det er et virkelig alsidigt spektrum, der kan bruges til en række forskellige områder – heriblandt de konfiguratorer, vi udvikler hos Mercura. Nogle af de mest almindelige anvendelser af 3D-modellering er følgende:

Spiludvikling

Måske er den mest kendte anvendelse til 3D-modellering spiludvikling. 3D modeller bruges til at skabe karakterer, indstillinger, rekvisitter og hele verdener inden for videospil. Nøglen til ethvert godt spil er fordybelse, og 3D-modellering er en fantastisk måde at opbygge fordybende oplevelser på.

3D-modellering er især vigtig inden for virtual reality-spilverdenen, som er en ekstremt spændende sektor. Virtual reality-spil fordyber dig fuldt ud i spiloplevelsen og skaber hele tredimensionelle verdener at dykke ned i.

3D-print

Det giver mening, at 3D-print ikke ville være muligt uden 3D-modellering. 3D-print lader 3D-modeller blive fysiske objekter, der kan bruges til alt, hvad du sætter dig for. Det er meget mere end bare miniaturefigurer og legetøj fra hjemmeprintere; der er uendelige nyttige måder at bruge 3D-udskrivning på.

Arkitektur

En anden almindelig brug af 3D-modellering er arkitektur. 3D-modellering giver arkitekter mulighed for at planlægge ud over den traditionelle metode med håndtegnede byggeplaner. Efterhånden som teknologien har udviklet sig, er vi nu i stand til at fremtrylle en tredimensionel visualisering af en bygning, før den er fuldt bygget.

Dette er yderst nyttigt til at forestille sig det endelige produkt under pitches eller til andre interessenter. 3D-modellering kan afsløre potentielle problemer med bygningskonstruktioner, som 2D-planer ikke kunne vise og er nøglen til moderne bygningsdesign.

Animation

Når du har en 3D-model, kan den være helt rigget og animeret – hvilket er meget praktisk til animation. Animatorer bruger 3D-modeller til en ren, problemfri effekt, når de opretter film og tv-shows. Gennem hele processen bruges 3D-modellering til at skabe kulisser, karakterer, rekvisitter og meget mere.

De fleste animerede film vil bruge en slags 3D-programmeringssoftware. At være i stand til at animere er dog ikke eksklusivt for animation. Det er også praktisk til specialeffekter inden for blandt andet film.

Produkt design

Mange af de produkter, vi ser omkring os i vores daglige liv, ville have haft en vis 3D-modelleringsinddragelse. Ved at oprette en virtuel 3D-model af dit produkt, før det oprettes fysisk, kan vi lokalisere eventuelle fejl og justere produktet i overensstemmelse hermed. Selv at kunne se objektets størrelse i forhold til andre produkter kan gøre en enorm forskel i produktionsprocessen.

Det er også nyttigt til at pitche produkterne til potentielle kunder, da produkter kan fremvises i en 360-graders vinkel, så interessenter fuldt ud kan forestille sig det endelige resultat. Det er også mindre spildt end at skabe prøver og gentagne gange lave mockup-produkter, og bæredygtigt produktdesign er et godt skridt i den rigtige retning.

Typer af 3D-modelleringssoftware

Med så meget potentiale og variation inden for 3D-modellering er der en lige så bred vifte af software, der matcher. 3D-modelleringssoftware findes i forskellige prisklasser, er specifikke til forskellige formål og har alle unikke funktioner. Lad os dykke ned i nogle eksempler på 3D-modelleringssoftware:

Blender

Dette er en open source 3D-modelleringssoftware, der kan downloades gratis. Det er et godt sted at starte din 3D-modelleringsrejse, og det kan bruges til forskellige forskellige medier.

Nogle almindelige anvendelser af Blender inkluderer visuelle effekter, animation og 3D-printmodeller for blot at nævne nogle få. Det understøtter næsten alle aspekter af 3D-modellering, så det er fantastisk, hvis du vil arbejde på forskellige projekter. 

AutoCAD

En anden computerstøttet designsoftware, AutoCAD, er en tegne- og designsoftware, der kan bruges til både 2D- og 3D-projekter. Det er populært blandt arkitekter og ingeniører. Det er også meget praktisk til produktdesign og hjælper med at forhindre produktfejl før produktion.

I modsætning til Blender er denne 3D-modelleringssoftware ikke tilgængelig til download gratis. Det er værd at bemærke, at du blot kan downloade en gratis prøveversion for at få styr på, hvordan softwaren fungerer.

Autodesk Maya

Denne software er utrolig kraftfuld og bruges mest til animation (selv af førende animationsstudier). Det betragtes endda som industristandarden for animation og er meget mere avanceret end Blender.

Det er dog meget dyrere end de fleste. Af den grund er det sandsynligvis værd at starte din rejse med gratis eller billigere software, indtil du er ekspert. Derudover er det meget vanskeligere end Blender, da der er så mange ekstra funktioner.

Bedste software til 3D-modellering

Så med så mange muligheder at vælge imellem, hvordan ved vi, hvad den bedste software til 3D-modellering er?

Dette kan være et vanskeligt spørgsmål at besvare, da det helt afhænger af dig og dine projekter. Softwaren kommer i forskellige niveauer af kompleksitet, nogle er bedre til visse projekter, men de har alle funktioner, der adskiller sig.

Hvis du leder efter en god 3D-modelleringssoftware til begyndere, vil vi anbefale Blender. Softwaren er brugervenlig, let tilgængelig, har mange anvendelser og er gratis at downloade. Ofte beskrevet som let at lære, er denne 3D-modelleringssoftware fantastisk til dem, der starter med 3D-

"Vi besluttede os for at investere i en konfigurator, som er tjent hjem efter ganske kort tid. Vores salgssetup er blevet så meget bedre, og det vil vi nyde godt af i rigtig mange år fremover."

– Palle Wøllekær, Copla Legepladser

Velkommen til fremtidens digitale salg

Vores 3D-Modelleringer passer til stort set alle industrier

Vi samarbejder med virksomheder indenfor en række forskellige brancher, som alle har stor gavn af 3D-Modelleringer.