Softwareudvikling

Hvad er softwareudvikling?

Ifølge IBM Research: “Softwareudvikling henviser til et sæt computervidenskabelige aktiviteter, der er dedikeret til processen med at oprette, designe, distribuere og understøtte software.”

Selve softwaren er det sæt instruktioner eller programmer, der fortæller en computer, hvad de skal gøre. Det er uafhængigt af hardware og gør computere programmerbare. Der er tre grundlæggende typer:

System software til at levere kernefunktioner såsom operativsystemer, diskadministration, værktøjer, hardwareadministration og andre driftsmæssige behov.

Programmeringssoftware til at give programmører værktøjer såsom tekstredaktører, compilere, linkere, debuggers og andre værktøjer til at oprette kode.

Applikationssoftware (applikationer eller apps) til at hjælpe brugerne med at udføre opgaver. Kontorproduktivitetssuiter, datastyringssoftware, medieafspillere og sikkerhedsprogrammer er eksempler. Programmer henviser også til web- og mobilapplikationer som dem, der bruges til at shoppe på Amazon.com, socialisere med Facebook eller sende billeder på Instagram.1

En mulig fjerde type er indlejret software. Indbygget systemsoftware bruges til at styre maskiner og enheder, der ikke typisk betragtes som computere – telekommunikationsnetværk, biler, industrirobotter og mere. Disse enheder og deres software kan tilsluttes som en del af Internet of Things (IoT) .2

Softwareudvikling udføres primært af programmører, softwareingeniører og softwareudviklere. Disse roller interagerer og overlapper hinanden, og dynamikken mellem dem varierer meget på tværs af udviklingsafdelinger og samfund.

Programmører eller kodere skriver kildekode til programmering af computere til specifikke opgaver som fusionering af databaser, behandling af onlineordrer, routing af kommunikation, udførelse af søgninger eller visning af tekst og grafik. Programmører fortolker typisk instruktioner fra softwareudviklere og ingeniører og bruger programmeringssprog som C ++ eller Java til at udføre dem.

Softwareingeniører anvender tekniske principper for at opbygge software og systemer til at løse problemer. De bruger modelleringssprog og andre værktøjer til at udtænke løsninger, der ofte kan anvendes til problemer på en generel måde, i modsætning til blot at løse for en bestemt instans eller klient. Softwaretekniske løsninger overholder den videnskabelige metode og skal arbejde i den virkelige verden, som med broer eller elevatorer.

Softwareudviklere har en mindre formel rolle end ingeniører og kan være tæt involveret i specifikke projektområder – herunder at skrive kode. Samtidig driver de den samlede livscyklus for softwareudvikling – herunder arbejde på tværs af funktionelle teams for at omdanne krav til funktioner, styre udviklingshold og processer og gennemføre softwaretest og vedligeholdelse.3

Arbejdet med softwareudvikling er ikke begrænset til kodere eller udviklingsteam. Fagfolk som videnskabsmænd, enhedsfremstillingsvirksomheder og hardwareproducenter opretter også softwarekode, selvom de ikke primært er softwareudviklere. Det er heller ikke begrænset til traditionelle informationsteknologisektorer såsom software eller halvledervirksomheder. Ifølge Brookings Institute udgør disse virksomheder faktisk “mindre end halvdelen af ​​de virksomheder, der udfører softwareudvikling.”

En vigtig forskel er udvikling af brugerdefineret software i modsætning til kommerciel softwareudvikling. Tilpasset softwareudvikling er processen med at designe, oprette, distribuere og vedligeholde software til et specifikt sæt brugere, funktioner eller organisationer. I modsætning hertil er kommerciel off-the-shelf software (COTS) designet til et bredt sæt krav, der gør det muligt at pakke den og markedsføre og distribuere kommercielt.

Fordelene ved at få Mercura til at udvikle dit næste projekt

Mercura er super konkurrencedygtige i SMV-segmentet og kan hjælpe jer til et godt IT-projekt hurtigt og billigt.

Får jeres ønsker opfyldt

Projektet bliver først afleveret, når alle jeres ønsker er opfyldt. Vi bidrager gerne med sparring til funktionaliteten.

Meget erfaring

Mercura har hjulpet rigtig mange SMV’er med custom IT-projekter, og derfor kan I trygt overlade projektstyringen til os.

Tjent hjem efter ganske kort tid

De softwareprojekter vi er involverede i er som regel tjent hjem igen efter ganske kort tid.

"Vi fik Mercura til at udvikle et system, hvor låsesmede kan slå en adresse op på farten og finde den nøgle, der passer til. Udviklingen var hurtig, billig og problemfri."

– Keld Bonne

Skal vi udvikle dit næste IT-projekt?